Tijd met God

15-04-2021

Hoe maak je tijd vrij voor God?

Als Christen geloof je dat je een levende relatie met God kan hebben. Net als bij een relatie met je vrienden moet je er tijd en energie in steken. Dit is soms nog best wel eens lastig. 

Via Instagram heb ik gevraagd of het tijd vrij maken voor God makkelijk gaat of erg moeilijk. Er waren vel mensen die antwoordden dat ze het erg lastig vonden. Dat is ook erg logisch! De Bijbel heeft zoveel boeken, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Ook zijn er zoveel afleidingen in ons leven dat je snel vergeet te bidden of te lezen.

Zelf heb ik hier ook moeite mee gehad. ik was zo druk bezig met studie en mijn sociale leven, dat bidden en Bijbel lezen er zo bij in schoot. Ik voelde me elke keer schuldig als ik een dag niet had gelezen of als vergeten was om te bidden. Ik wilde wel heel graag een relatie opbouwen met God, maar het lukte gewoon niet! Dat was erg frustrerend. Op een gegeven moment wilde ik verandering. Dit kan zo niet langer vond ik,. God is het waard om elke dag aandacht te krijgen en door veel met God bezig te zijn kan ik ook groeien.

Doordat ik heel graag meer tijd met God wilde heb ik voor mezelf gekeken wat het beste zou werken. Ik weet van mezelf dat ik in de ochtend niet veel voor elkaar krijg, dus in de ochtend tijd met God was geen geschikt plan voor mij. Ik besloot daarom dat voordat ik naar bed ging mijn tijd met God zou hebben. Toen ik eenmaal dit ritme had lukte me het ook steeds vaker om overdag en zelfs in de ochtend de Bijbel er bij te pakken. Eigenlijk best gek? Doordat ik vaste tijden had waarop ik las, wilde ik meer en meer lezen. Ik wilde God beter leren kennen en Zijn wil volgen. En de enige manier om te leren wat Gods wil is, is in contact blijven met Hem!

Praktische tips om tijd met God door te brengen:
-Zoek naar een geschikt tijdstip en maak er routine van
-Je mag best teleurgesteld zijn als het je niet is gelukt om tijd door te brengen, maar blijf er niet in hangen. Je mag elke keer bij God terugkomen en Hij zal je met open armen ontvangen
-Bidden kan altijd en de hele dag door. Probeer eens tijdens je dagelijkse taken te praten met God. Je zal dan merken dat je relatie steeds hechter wordt!
-Lukt het niet met alleen lezen, vraag hulp! Door samen hoofdstukken te lezen en te bespreken zal je er meer uithalen en dan heb je ook gelijk een stok achter de deur
-Vind je de Bijbel maar lastig? Koop een dagboek! Er zijn zo veel verschillende dagboeken, dat je naar jouw interesse een dagboek kan uitzoeken en dat bij je Bijbel leest
-Is lezen niet je sterkste kant? Er zijn op Youtube genoeg audioboeken van de Bijbel te vinden! 

En de laatste en ook belangrijkste tip die ik kan geven is neem het mee in gebed! Ik denk dat we dit als christenen vaak vergeten. We willen alles zelf oplossen, terwijl dat niet altijd kan. Lukt het jou niet om tijd met God door te brengen? Vraag hulp aan God! God kan jou het beste helpen door de Heilige Geest heen!