Mooi gemaakt voor Gods Koninkrijk

13-05-2021

Iedereen is op een unieke manier geschapen met een reden.

In het levensverhaal van Mozes viel me iets op. Bij de geboorte van Mozes wordt hij omschreven als een mooi kind.

De vrouw werd zwanger en baarde een zoon. Toen ze hem zag, dat hij mooi was, verborg ze hem drie maanden. (Exodus 2:3)

Mozes wordt door zijn moeder gezien als mooi. Als het goed is vind ook elke moeder dat van haar eigen kind. Toch is het bijzonder dat dit extra genoemd wordt. Stel je voor dat Mozes geen mooi kind was geweest? Dan had de dochter van de farao misschien Mozes niet gehouden en was het met het volk Israël heel anders afgelopen.

Wat ik hier zelf uithaalde is dat God mensen op een bepaalde manier schaapt, zodat ze ieder op zijn eigen manier mee kunnen bouwen aan Gods Koninkrijk. Mozes was extra mooi zodat de farao hem zou willen houden. 

In een boek komt dit ook naar voren (De vrouw met het boek). Hierin voelt de hoofdpersoon zich vervreemd in haar eigen moederland. Ze had ander soort haar en zag er niet Engels uit. Toen ze ging evangeliseren in China, kwam ze op haar plek. Ze leek al een beetje Chinees en daardoor kon ze makkelijker contact maken met andere mensen.

 Ik denk dat het belangrijk is om uit te zoeken wat God in ons uiterlijk, maar ook innerlijk, heeft gelegd voor Zijn Koninkrijk. Als we weten wat dat bij ons is, kunnen we Hem meer en meer dienen!