Emet, Gods Waarheid

05-03-2021

De betekenis van het woord Emet

Ik wilde een blog beginnen en bij een blog hoort een naam. Het moest pakkend zijn, maar ook betekenisvol. Maar hoe ga ik een naam verzinnen? 

Ik heb opgeschreven wat ik het belangrijkst vond voor de blog. Ik wil mijn geloof delen, eerlijk en open schrijven en verhalen tot opbouw van Gods gemeente. Maar het allerbelangrijkste vind ik waarheid. Ik wil waarheid delen. En niet zomaar een waarheid, maar de waarheid van God! Ik geloof dat God de Bijbel heeft gegeven met alleen maar waarheden er in. 

Jezus zegt: ''Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven'' (Joh 14:6). Ik ben gaan zoeken naar de Hebreeuwse vertaling van het woord waarheid en ik kwam uit bij het woord Emet. In het Hebreeuws geschreven met de letters Aleph, Mem en Tav. Aleph is de eerste letter uit het Hebreeuwse alfabet. Tav is de laatste letter van het alfabet. Het woord waarheid weerspiegelt Jezus. Jezus de waarheid, waarmee Hij gelijk zegt dat Hij het begin en het einde is. Toen ik dat las wist ik het meteen. Dit wordt de naam van mijn blog. Emet, het woord van waarheid en het woord dat Jezus omschrijft.

Ik hoop op deze website Jezus' waarheid te mogen delen en door de Heilige Geest te mogen groeien in Zijn Waarheid!