De Grote Bruiloft

05-03-2021

Een wereldse bruiloft in vergelijking met De Grote Bruiloft

Op 22-2-'21 ben ik met mijn (toen nog) vriend getrouwd. Wat een bijzondere dag was dat! Al een aantal maanden waren we aan het uitkijken naar deze dag. De dag waarop we echt samen één zouden worden en een nieuw leven samen beginnen. 

In de Bijbel wordt ook geschreven over een bruiloft, namelijk De Grote Bruiloft met Jezus. Deze Bruiloft moet nog plaats vinden. Jezus is hierbij de Bruidegom en heel Zijn gemeente is de bruid. We leven nu in een gebroken wereld, waar Jezus niet meer is. Wij als gemeente verlangen naar Hem. We verlangen om bij Hem te zijn. Bij Hem is er geen pijn meer, geen verdriet en geen moeite. Dit verlangen had ik ook voor mijn eigen bruiloft. Er zouden heel wat lasten van me af vallen als ik zou gaan trouwen. Ik zou dagelijks zijn bij de persoon waar ik het liefst elk moment van de dag bij ben. Als christenen moeten we dus ook echt verlangen naar De Grote Bruiloft met Jezus. 

Ook zullen we bij De Bruiloft in hele mooie kleding aankomen. We zullen helemaal witgewassen worden en het lichaam zal helemaal perfect zijn. Op dit moment leven we nog in een gevallen wereld waarin het lichaam niet perfect is. Bij mijn eigen bruiloft werd ik helemaal mooi gemaakt, maar bij De Grote Bruiloft zal ik nog mooier worden want alle imperfecties zullen verdwijnen!

Na mijn bruiloft begon mijn nieuwe leven samen met mijn man. Dit gebeurt ook als De Grote Bruiloft met Jezus is. We beginnen dan een nieuw leven. Op een hemel en aarde die helemaal perfect is. 

Het uitkijken naar mijn eigen bruiloft is voorbij, maar het verlangen voor De Grote Bruiloft groeit meer en meer!